Worstelen

Worstelen

Worstelen

← terug naar lesrooster

Worstelen is een van de meest unieke sporten ter wereld. Het is absoluut niet de meest populaire sport, maar dat verandert snel naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van de ongelooflijke voordelen die een carrière in het worstelen kan bieden.

In Nederland zijn er een aantal top sportscholen waar de sport beoefend kan worden zoals Kops Gym in Amsterdam en de Halter in Utrecht.

De voordelen van het worstelen
Worstelen bevordert persoonlijke verantwoordelijkheid

Als individuele sport is de enige persoon die verantwoordelijk is voor succes of falen de persoon zelf. Worstelen leert zelfbewustzijn en hoe verantwoordelijk te zijn voor je acties. Wat je erin stopt, is wat je eruit haalt.

Worstelen ontwikkelt mentale en emotionele veerkracht

Als geen andere sport veroorzaakt worstelen de emoties van atleten. Wanneer u verliezen en tegenslagen lijdt, zijn ze vaak pijnlijk en ongemakkelijk. Door het proces kunnen individuen echter veerkracht ontwikkelen die een leven lang meegaat.

Worstelen ontwikkelt atletiek

Evenwicht, kracht, coördinatie en algehele lichaamsbewustzijn zijn van fundamenteel belang voor succes in de sport. Jaar na jaar gaan kinderen oefenen met gymnastiek, gymnastiek en activiteiten die deze vaardigheden ontwikkelen. Het biedt een basis voor atletiek.

Worstelen leert over voeding en gewichtsbeheersing

Door competitie worden atleten zich bewust van gewichtsklassen. Indien correct gedaan, kan dit atleten aanmoedigen om te leren over voedsel en hoe goede voeding hun prestaties kan beïnvloeden.

Worstelen leert discipline en verantwoordelijkheid

Discipline en verantwoordelijkheid zijn vereisten voor het behalen van succes in de sport van het worstelen. Er is letterlijk geen manier om het ultieme succes in de sport te bereiken zonder ervoor te kiezen om rare dingen te doen, zelfs als je dat niet wilt en atleten moeten zichzelf verantwoordelijk houden voor hun eigen acties als ze willen slagen.

Worstelen ontwikkelt leiderschapsvaardigheden

Leiderschap is zowel verbaal als non-verbaal. Een worstelschool heeft de mogelijkheid om een ​​omgeving te creëren waarin leiders naar voren komen. Je zult snel zien dat jonge atleten elkaar motiveren, elkaar onderwijzen en elkaar ondersteunen.

Worstelen brengt mensen samen uit alle achtergronden en culturen

Worstelen is een internationale sport en er is niets voor nodig om deel te nemen. Mensen uit alle hoeken van de wereld en uit alle verschillende economische en sociale achtergronden kunnen mee doen in de sport.

Worstelen basis voor zelfverdediging

De beste manier om ervoor te zorgen dat u geen slachtoffer bent van fysiek geweld, is door zelfverdediging te leren. Worstelen heeft de belangrijkste vaardigheden die tegenwoordig in vechtsporten vereist zijn, omdat het de controle heeft over waar de strijd heen gaat. Weten hoe te worstelen kan heel gemakkelijk iemand helpen in een situatie van zelfverdediging.

Worstelen kan kansen bieden om te reizen en verder onderwijs te volgen

Er zijn zoveel mogelijkheden om door het land te reizen en de wereld te zien terwijl je vecht in de jeugd competitie Naast reizen zijn er eindeloze mogelijkheden om te leren van andere culturen. Individuen kunnen de sport gebruiken om educatieve kansen te creëren die anders misschien niet hadden bestaan.

Worstelen bevordert zelfbeheersing en focus

Worstelen is beschreven als de moeilijkste vechtkunst om te beheersen. Het vergt jarenlange oefening en ervaring om de stand van het worstelen te begrijpen. De sport leert mensen een langetermijnperspectief te hebben en vereist een hoog niveau van passie om de topsportniveaus na te streven.

 

Event Hours(1)

  • Dinsdag

    17:45 - 19:15