verslag Gracie barra white belts toernooi 1 december te eindhoven

verslag Gracie barra white belts toernooi 1 december te eindhoven

Afgelopen zondag was Lumpini Gym/Gracie Barra Roermond met 7 leden goed vertegenwoordigd op het BJJ White Belt Open event welke werd georganiseerd door Gracie Barra Eindhoven.
De wedstrijden vonden plaats op basis van gewichtsklassen en binnen enkele klassen werden poules opgesteld (gezien het hoge aantal deelnemers in deze gewichtsklassen).
Als eerste mocht Tessa aan de slag. Prachtig om te zien hoeveel controle en rust Tessa uitstraalde in haar wedstrijden en dat voor een 15 jarige tegenover een poule vol volwassenen. Ze pakte dan ook overtuigend de punten en won een bronzen medaille!! Wie kan dat zeggen op hun eerste wedstrijd!
Na Tessa was het de beurt voor Nebih. Nebih zat in het -88kg klassement en had het voorrecht om als eerste wedstrijd tegen een wereldkampioen kickboksen te strijden. Deze voorkennis intimideerde Nebih totaal niet en vol enthousiasme ging Nebih zijn eerste BJJ wedstrijd in.
Nebih heeft zich goed geweerd maar verloor helaas op punten. Weer een hele ervaring rijker!
Tijd voor het -76kg klassement waar Arjan en Simon onze club vertegenwoordigde.
Helaas heb ik weinig kunnen zien van Simon’s wedstrijden gezien deze samenvielen met de wedstrijden in mijn eigen poule. Sorry man!
Arjan mocht als eerste in “De Ring” knokken. Helemaal vergeten te vragen hoe dat nou voelde..
Arjan had voorafgaand aan het toernooi lichte twijfels of hij wel/niet zou deelnemen gezien zijn relatief korte ervaring met BJJ…hiervan was echter weinig te merken tijdens zijn matches.
Ook al ging de winst uiteindelijk naar de tegenstanders, Arjan wist datgeen wat hij geleerd heeft super in te zetten in de ring. Volgens mij is de staande Guard Pass zijn favoriet, deze deed hij vaak en goed gecontroleerd. Arjan wist 1 ronde te winnen.
Tijd voor de -83,6kg klasse. Deze klasse was opgedeeld in 3 poules.
Thomas en Wilbert hadden beide een eigen poule, zelf mocht ik met Flynn een poule delen.
Thomas domineerde de ring, ik kan het niet anders zeggen. Hij won alle 4 de ronden, 3 op punten en 1 op submission! In de wedstrijd om de 3de plaats won Thomas simpelweg met een submission, koud kunstje voor onze Thomas. Mooiste moment vond ik dat gedurende de wedstrijd Thomas een momentje nam om bij Stef te verifiëren of hij de juiste arm gebruikte. Totale controle en een bronzen medaille voor onze club Ninja, Thomas.
Van Wilbert heb ik de laatste 2 wedstrijden kunnen zien. Wilbert had het zwaar, pittige tegenstand en verzuurde armen. En dan nog horen dat hij nog een laatste wedstrijd mag draaien….en maar goed ook! De laatste wedstrijd draait Wilbert een mooie ronde waar hij het ene punt na het andere binnen pakte. Mooie afsluiter!
Flynn en ikzelf deelden samen een poule, gezellig! Mijn eerste wedstrijd was tegen een ervaren BJJ’er die mij compleet veraste met een wilde Guard Jump. Mijn derde wedstrijd won ik op decision (evengoed vrij magere match ) en de laatste ronde werd ik volledig gedomineerd door de klassements winnaar. Op mijn tweede ronde kom ik zo nog terug….
Flynn ging het vergelijkbaar af, zelfde resultaten tegen dezelfde tegenstanders.
Nu over de 2de ronde….ik mocht tegen Flynn….best vreemd, maar goed, we doen ons best.
Na iedereen angst ingeboezemd te hebben met mijn secret weapon, blijkt dat deze pas blue belt and up toegestaan is….crap! Time to switch tactics?!? Diegene die zijn tactics echter niet hoefde aan te passen was Flynn! Met dat ik Flynn sweep en mijn punten wil pakken in de side mount realiseer ik mij dat mijn jasje toch wel erg k(c)rap zit om mijn nek….FUCK…heeft Flynn WEER de baseball choke ingezet!! Hier kom ik niet uit! Tappen maar! Super gedaan Flynn, die choke mag je mij woensdag nog eens laten zien

Prachtig georganiseerd toernooi, veel ervaring opgedaan en een leuke dag gehad…trots op ons Team.
En thanks Dunya Slabbers voor de support

Geen reactie's

Geef een reactie