Verslag K1 en MMA event Impact 4

Verslag K1 en MMA event Impact 4

Afgelopen zondag mochten Thomas Ritzen (MMA) en Sebastian Maring (K1) gaan vechten op het Impact 4 event te Sittard.

Thomas had partij nr 4. Dit werd voor Thomas zijn 3e MMA partij, de vorige 2 wust hij winnend af te sluiten, en hij was er op gebrand om ook deze partij op zijn naam te zetten.
Hij mocht het opnemen tegen Bas Meelkop van MMA team Schouteren.

1e ronde kort aftasten waarin Thomas meteen liet zien dat hij het staand wilde houden. Bas had hier geen zin in en gaat voor een single leg waarin Thomas overneemt met een Kimura takedown waarin hij niet helemaal lekker uitkomt. Na het proberen aanzetten van de kimura uit halfguard bottom weet Bas door te gaan naar mount, hieruit draait thomas weg waardoor hij zijn rug weggeeft. Bas probeert meerdere malen een back mount chocke, Thomas verdedigt deze goed en komt eruit en draait door in de guard wasrin Thomas begint met GnP, einde 1e ronde.

2e ronde wederom Thomas staand erg sterk, Bas gaat weer voor een single leg die wordt gestopt door Thomas en meteen overgenomen met stoten, hierin maakt thomas de fout dat hij in de lijn gaat staan van Bas waarin Bas een geweldige takedown maakt. Eenmaal op de grond weet Thomas hier handig onderuit te draaien waardoor hij side mount kan pakken na wat stoten vanuit side mount door naar de mount en toen regende het stoten waardoor de scheidsrechter de partij heeft moeten stoppen. Winnaar door TKO Thomas Ritzen.

Sebastian had partij nr 14 tegen Regy Jansen van Team Alken die al een aantal C partijen op zijn naam had staan. Voor Sebastian werd dit zijn 1e C partij, meteen een graadmeter dus.

1e ronde begint goed beide vechters laten zijn dat ze technisch goed geschoold zijn. Over en weer worden mooie technieken uitgedeeld met aan het einde van de 1e ronde een mooi hoge trap van Regy die Sebastian op het hoofd raakt, sebastian gaat hierop neer waardoor we hierop als hoek besluiten de handdoek te gooien.

Winnaar 1e ronde op KO Regy Jansen. Proficiat Regy.

Sebastian kwam 6 mnd geleden naar mij toe om te vragen of hij weer wedstrijden mocht vechten na een pauze van 2 jaar.
Op dat moment woog hij 107kg hij heeft er toen 1 gevochten op 105kg en gewonnen. 3 mnd later vocht hij er 1 op 95kg ook deze won hij.
Toen zei hij ik wil echt serieus wedstrijden gaan doen. Toen hebben we de datum op 27 november gezet en op -82kg.
Gisteren woog Sebastian 81.9kg dit is een waanzinnige prestatie. Nu weer wennen aan het gewicht en op naar de volgende partijen.

Speciale dank aan de 30+ mensen die mee zijn gekomen om deze kanjers aan te moedigen. Jullie waren TOP

Geen reactie's

Geef een reactie